Starten met iets nieuws is nooit makkelijk. Er zijn veel verschillende aspecten om te leren bij het gebruik van WordPress. Installatie, configuratie, beveiliging, onderhoud, thema’s en plugins, hosting, SEO, snelheidsoptimalisaties, en veel meer.
WordPress evolueert snel. Het eerste advies is dan ook geen (oud) boek aan te schaffen. De beste tip is op een lokale installatie of op een test locatie (in een submap of subdomein) aan de slag te gaan met de software. Zo’n testomgeving is ideaal omdat het stuk mag gaan. Je kunt dus zonder problemen die site laten crashen. Je leert uit je fouten zonder dat daar ernstige gevolgen bij zijn.
Er zijn wel enkele WordPress bronnen om meer informatie te verkrijgen, maar vaak zijn die in het Engels. We sommen er enkele op:
- Officiele documentatie genaamd ‘Codex‘
https://codex.wordpress.org/ of https://codex.wordpress.org/nl:Startpagina- Deze wordt/is vervangen door Developer Hub
- Hoofdpagina van de WordPress support topics waar echt veel goede informatie te vinden is: https://wordpress.org/support/
- WPBeginner.com bestaat al jaren en heeft heel veel verschillende blogartikelen en tutorials.
- WordPress.tv: hier staan honderden filmpjes van presentaties op WordCamps (lees hier wat dit is). Zo staan er ook Nederlandstalige op van WordCamp conferenties in België en Nederland.
- Codecademy is een goede website voor deels gratis en deels betalende cursussen. Je kunt er o.a. HTML, CSS, PHP leren.
Wil je WordPress lokaal installeren en op die manier zorgeloos je eerste stappen met WordPress zetten? Lees dan gerust even: https://jerrix.blog/wordpress/wordpress-lokaal-op-je-pc-installeren/